Publikationer, litteratur m m
Välkommen
Länsförbundet FUB i Blekinge
Styrelse
Medlemsrådgivare
Rättsombud
Lättläst
Lokalföreningsombud
Aktuellt, info m m
Publikationer
Läger
FUB Östra Blekinge
Bliv medlem i FUB Östra Blekinge
FUB Västra Blekinge
Bliv medlem i FUB Västra Blekinge
Klippan Blekinge
Länkar

 

"Syster Sällsynt och jag och livet"

 

 

 

Författare: Frida Blomgren

Syster sällsynt och jag och livet är en utökad nyutgåva av Syster sällsynt och jag, som utkom 2004 på Atremi förlag. Boken består av dikter och texter om livet med två syskon med funktionshinder....

Nätpris på Bokia: 143:-
 

"Annorlunda syskon"

 

 

Författare: Frida Blomgren

Utgiven på Forma Group/Ica Bokförlag 2010

 

Att växa upp med ett funktionshindrat syskon Annorlunda syskon handlar om hur det kan vara att växa upp med ett funktionshindrat syskon. Om svårigheter och glädjeämnen och hur det kan prägla de friska barnen. Boken bygger på intervjuer med nio vuxna syskon där författaren Frida Blomgren har utgått ifrån tio frågeställningar, en för varje kapitel. Det som främst slår en är hur mycket de olika syskonen har gemensamt, både egenskaper och erfarenheter, trots att deras familjer och hemförhållanden har sett olika ut. Många berättelser handlar om den oro för sjukdom som fanns under barndomen. När syskonen blir äldre finns också tanken på att den dag föräldrarna inte längre orkar eller är kvar i livet, kommer ansvaret att läggas på det friska syskonet. Samtidigt har många nära till glädje och de har lärt sig att inte oroa sig i onödan utan att leva i nuet.

Nätpris på Bokia: 145:-


 

"Stora boken om Bill och Bolla, han så klok och hon en stolla"

 

Bill får en lillasyster. Bolla växer för var dag, men inte till förståndet. Hon blir på sitt eget vis och inte lik någon annan. Berättelsen handlar om Gunilla Bergströms egna barn Pål och Boel, "han så klok och hon en stolla". Boel är utvecklingsstörd, och rimmen berättar om hennes liv när hon var 3-4 år. De har blivit närmast klassisk bredvidläsning på lärarhögskolor och pedagogiska institutioner, men är lika roliga och rörande för precis vem som helst Böckerna om Bill och Bolla har blivit tecknad film, dvd och flera teateruppsättningar.

Nätpris på Bokia: 137:-

 

Författare: Gunilla Bergström

 

Alla böckerna finns att köpa på Bokus eller adibris på nätet

eller i välsorterad bokhandel

Copyright(c) 2004
 
Senast uppdaterad
2013-02-23 17:07